Menu

Auteurs

In de loop der jaren is Berne Media de vaste uitgeverij geworden voor verschillende nationale en internationale auteurs.

   
Rommy Schussler was jarenlang leerkracht op basisscholen in binnen- en buitenland. Met haar gezin woonde ze vier jaar in Israël.
Van deze auteur verschenen bij Berne Media: De roep uit het woud (2011), Sterrenkinderen van Betlehem (2012) en Ik was dertien en ging naar Jeruzalem (2018)
Rowan Williams(1950) was van 2002 tot 2012 aartsbisschop van Canterbury en schreef diverse boeken. Hij wordt internationaal geroemd als een uitstekend schrijver en docent, maar ook als erkend dichter en vertaler. Bij Berne Media verschenen van zijn hand 'God met ons' (2018), 'God ontmoeten in Marcus' (2017) 'God ontmoeten in Paulus' (2017) (3e druk binnen een jaar), Kies het leven I en II (2015) en 'Tekens van vertrouwen' (2013).
Thomas Quartier osb (1972) doceert rituele en liturgische studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen en liturgische en monastieke spiritualiteit aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarnaast is hij verbonden aan het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen en gasthoogleraar aan de Benedictijnse Hogeschool Sant Anselmo in Rome. Hij is lid van de monnikengemeenschap van de Willibrordsabdij in Doetinchem.
Hij publiceerde bij Berne Media: Kiemcellen (2016) Anders Leven (2012 en herdruk 2017)en Liturgische Spiritualiteit. Benedictijnse impulsen (2013, herdruk 2017).
Ramon Mangold (1980) is fotograaf en winnaar van de zilveren camera. Hij studeerde grafische vormgeving en fotografie aan de kunstacademie te Breda; St. Joost.
Gedurende deze studie verdiepte hij zich tevens in (kunst)filosofische vakken aan de faculteit wijsbegeerte van de UvT.

Na het afronden van zijn opleiding is hij actief binnen de documentaire- en journalistieke fotografie.

Holkje van der Veer (1960) is een vrijgevochten Amsterdamse, studeert in de jaren tachtig aan de sociale academie en doet daarna een studie theologie. Ze loopt stage in het dominicanenklooster in Zwolle, waar ze veel inspiratie vindt. In 1996 treedt ze toe als dominicanes. Bij Berne Media verscheen
Hein Stufkens (1947) is filosoof, leraar, schrijver en dichter. Van zijn hand verschenen zo'n dertig boeken: beschouwend werk, romans en gedichtenbundels. Ook werkte hij mee aan tal van TV- en radioprogramma's op levensbeschouwelijk gebied. Sinds 2001 woont en werkt hij in Cadzand, waar hij samen met zijn vrouw Brigitte Stufkens-Geerlings het bezinnings- en cursuscentrum La Cordelle stichtte.Bij Berne Media verscheen in 2017 ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag zijn boek 'Geef het licht eens door - Gedichten'.
Eric van den Berg is communicatiestrateeg bij ISI Media en vaste radiocolumnist bij KRO-NCRV. Hij schreef eerder onder meer de Gids voor online communicatie in de kerk (2017).
Anselm Grün is monnik in de benedictijnerabdij van Münsterschwarzach. Zijn spiritueel leiderstalent en psychologische counseling maken hem tot een van de wereldwijd meest gekende auteurs over spiritualiteit en psychologie. Hij inspireert gelovigen van alle denominaties en ook ongelovigen lezen zijn boeken met voldoening.
Gert Bremer studeerde muziek in Utrecht en was jarenlang als redacteur godsdienstige programma's verbonden aan de KRO/RKK. Van 2006 tot 2017 woonde hij als monnik van de Cisterciënser Abdij Maria Toevlucht in Zundert. Momenteel volgt hij een opleiding tot Zen-leraar.
Fedor Vogel (1967) heeft communicatie gestudeerd en is uitgever en hoofdredacteur van Bier! magazine / Birdy Publishing BV. Als bierkenner en abdijenliefhebber is hij een promotor van de abdij- en trappistenbieren in relatie tot de religieuze instandhouding van het cultureel erfgoed van deze bieren en abdijen.
Dr. Jean van Stratum (1941) is historicus. Hij schreef eerder het boek Berna ut Lucerna over de geschiedenis van de abdij van Berne.
Frank Stoute (1954) studeerde geschiedenis maar is bovenal bierkenner en -liefhebber. Hij is freelance redacteur van het onafhankelijke glossy magazine Bier! waarin hij onder meer de rubriek over abdij- en trappistenbieren schrijft.
Petra Stassen is jurist en sinds 2010 gevestigd als zelfstandig adviseur. Momenteel is zij directeur van Kerkelijk Waardebeheer. Zij werkte 25 jaar als juridisch adviseur in de RK Kerk.
Willem-Marie Speelman is universitair docent spiritualiteit aan de Tilburg School of Catholic Theology en directeur van het Franciscaans Studiecentrum. Hij schreef onder meer Om de hele wereld (Valkhof 2010), God aan den lijve ondervinden(Discoverybooks 2012), Levende franciscaanse spiritualiteit (Berne Media 2013), Leven met Franciscus (Boekencentrum 2013) en Rijk leven zonder bezit (Boekencentrum 2014).
Dr. Joop Smit osa doceerde van 1981 tot 2004 Nieuwe Testament aan de Katholieke Theologische Universiteit te Utrecht. Daarna schreef hij vier boeken over de vier evangeliën, gevolgd door ‘Wat Paulus bezielde. Een staalkaart van zijn brieven’ (2017).
Karin Seethaler is sociaalpedagoge en theologe. Meer dan vijf jaar heeft zij met Franz Jalics s.j. geleefd en gewerkt in het Retraitehuis Gries.
Annemiek Schrijver presenteert onder meer de Ikon-programma’s ‘Het vermoeden’ en ‘De nachtzoen’. Eerder schreef ze de roman ‘Rachab’ (2007) en de gebedenbundel ‘Verlicht mijn nacht’ (2006). Met Hein Stufkens publiceerde ze in 2010 ‘Ik geloof het wel’.
Dr. Ton Roumen begeleidt mensen in hun zoektocht naar zin en heling op de levensweg. Hij publiceert boeken en artikelen over spirituele thema's. Zijn boodschap is gebaseerd op een combinatie van eeuwenoude oosterse en westerse spirituele wijsheden en eigentijdse inzichten. Over onderwerpen die hij in zijn boeken aansnijdt, verzorgt hij regelmatig retraites, seminars en lezingen.

UITGEVERIJ BERNE MEDIA

Over Berne Media
Boeken
Auteurs
Manuscripten
Catalogus
Tijdschrift Vieren

 

T. 0413-293480
E. info@bernemedia.com